Holter Ρυθμού

Το holter ρυθμού (ή καταγραφέας ρυθμού) είναι μία φορητή ηλεκτρονική συσκευή, η οποία καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς. Χρησιμοποιείται για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του καρδιακού ρυθμού του ασθενούς για μεγάλα χρονικά διαστήματα – τουλάχιστον 24 ωρών.
https://kardiologos-psochias.gr/wp-content/uploads/2018/02/holter_front1-1.jpg
https://kardiologos-psochias.gr/wp-content/uploads/2018/02/holter1.jpg

Holter Ρυθμού

Title:

Description:

holter_front1
holter1

Holter Ρυθμού

Είναι πολύ σημαντική εξέταση για τη διάγνωση βραδυκαρδιών, ταχυκαρδιών και γενικότερα διαταραχών στην ηλεκτρική αγωγή του ερεθίσματος στην καρδιά. Πολλές αρρυθμίες είναι παροξυσμικές, δηλαδή ‘έρχονται και φεύγουν’ και δεν είναι μόνιμες, οπότε είναι δύσκολο να τις καταγράψει ένα ΗΚΓ που γίνεται μία δεδομένη χρονική στιγμή. Πολλοί ασθενείς παραπονούνται για αίσθημα παλμών, η αλλιώς ‘φτερουγίσματα’ στην καρδιά, κάποιοι άλλοι για ζάλη και προλιποθυμικά ή λιποθυμικά επεισόδια. Σε αυτούς τους ασθενείς η τοποθέτηση Holter (το ιατρείο μας διαθέτει το καινούριο GE Holter Seer 1000 48ώρου), δηλαδή η καταγραφή συνεχούς ΗΚΓ μέσω μίας μικρής φορητής συσκευής για έως και 48h, μπορεί να αναδείξει το είδος, τη συχνότητα και τη βαρύτητα αυτών των ηλεκτρικών διαταραχών, οπότε να τεθεί έγκαιρα διάγνωση και να ακολουθήσει η κατάλληλη θεραπεία.

Category
Υπηρεσίες


SOCIALMEDIA

SOCIALMEDIA
Ψώχιας Πολύκαρπος, MD. MSc. PhDc

Στρατιωτικός Ιατρός – Ειδικός Καρδιολόγος
Ειδικευθείς στο Imperial College London, UK και στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ
Κάτοχος Ευρωπαϊκού Διπλώματος Καρδιολογίας
Κάτοχος Ευρωπαϊκού Διπλώματος Υπερηχοκαρδιογραφίας
Υποψήφιος Διδάκτωρ ΑΠΘ


6976 406003


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Εξέταση κατόπιν ραντεβού
Copyright by Kardiologos-Psochias.gr 2022. All rights reserved.Copyright by Kardiologos-Psochias.gr 2022. All rights reserved.